QualooBars, de ingrediënten ontrafeld!

QualooBars, de ingrediënten ontrafeld!

Met enige regelmaat krijgen we vragen over de ingrediënten van onze QualooBars. Daarom leek het ons goed hier een artikel over te schrijven.

De basis

De basis voor onze zepen word gevormd door 100% natuurlijke ingrediënten, zoals plantaardige oliën (geen palmolie!), cacaoboter en sheaboter. Hiermee zorgen we ervoor dat onze zepen geheel vrij zijn van (micro)plastics, conserveringsmiddelen en parabenen. Ook bevatten onze zepen geen sterke reinigers zoals SLS en SLES die de natuurlijk vetten in je huid kunnen aantasten. Waaraom dat zo belangrijk is, lees je hier.

De gebruikte ingrediënten hebben de volgende positieve werking op je huid:

 1. Olijfolie. Dit is al jaren een goed ingrediënt in zepen. Het hydrateert, verzorgt en verzacht de huid, door het hoge percentage onverzadigde vetzuren. De aanwezige vitamine E zorgt voor bescherming van de huid waardoor schadelijke invloeden van buiten verminderd worden. 
 2. Cacaoboter. In de tropen gebruikt men dit al eeuwen als natuurlijke vochthersteller, waarbij het ook de huid verzacht. Cacaoboter lijkt heel erg veel op de natuurlijke lipiden in onze huid, waardoor deze heel makkelijk door de huid wordt opgenomen.
 3. Sheaboter. Deze boter bevat veel vetzuren die van nature voorkomen in de huid en vullen deze dus aan en zorgen dat vocht minder makkelijk kan ontsnappen. Sheaboter zorgt voor een zachtere hoornlaag van je huid.
 4. Zeezout. Al in de oudheid wist men dat zout uit de Dode Zee een goede invloed heeft op de huid. Het helpt de huid regenereren en herstellen. Ook zorgt het voor een frisse uitstraling.

Als vanzelfsprekend worden onze zepen niet getest op dieren! We laten onze zepen op vrijwillige basis testen door mensen. 

Hoe krijgen onze zepen hun kleur?

Een aantal van onze QualooBars zepen heeft een kleurtje gekregen. On de zeep te kleuren gebruiken we twee verschillende methoden:

 1. We maken gebruik van de kleur van natuurlijke kleisoorten. Zo gebruiken we roze klei om de Salty Paradise zeep te kleuren en zit er groene Franse klei in de Salty Rosemary zepen. Alle klei is puur natuur!
 2. We maken gebruik van natuurlijke minerale kleurstoffen, zogenaamde mica’s. Deze kleurstoffen worden in een aantal Luscious en Robust zepen gebruikt.

De natuurlijke kleurstoffen worden gewonnen in mijnen en hebben daardoor niet altijd een goede naam. Daarom vinden we het heel belangrijk dat er geen kinderarbeid nodig is om deze kleurstoffen te delven! We hebben daarom een Europese leverancier geselecteerd die hier ook heel scherp op is en geen kleurstoffen inkoopt in landen waar kinderarbeid plaatsvindt, zoals bijvoorbeeld India. Ook koopt deze leverancier geen kleurstoffen in de Verenigde Staten omdat men daar minder streng is qua werkomstandigheden. Onze leverancier bezoekt zelf alle producenten van kleurstoffen om de werkomstandigheden ter plaatse te controleren.

Hoe krijgen onze zepen hun geur?

Onze QualooBars zepen ruiken heerlijk, al zeggen we het zelf 😉. Maar hoe krijgen de zepen nu hun karakteristieke geur? Ook hiervoor zijn er twee mogelijkheden:

 1. We voegen etherische olie met een specifieke geur toe. Het mooie aan etherische olie is dat het een natuurproduct is. De natuur produceert het zelf, het is dus 100% plantaardig. Er zijn echter ook etherische oliën die niet zo duurzaam zijn, die gebruiken we dan beslist niet. Hier hebben we een apart artikel over geschreven. 
 2. In een aantal zepen maken we gebruik van synthetische parfums. Deze parfums worden in een laboratorium gemaakt. De selectie van zo’n parfum is streng, want we willen een parfum alleen gebruiken als deze het milieu niet zwaar belast. 

Het aandeel van de synthetische parfums in een QualooBar is maximaal 3%.

Zijn alle QualooBars vegan?

Ook hier krijgen we af en toe vragen over. Het antwoord op de deze vraag is eigenlijk vrij eenvoudig. Al onze zepen zijn vegan, op 1 zeep na. De Luscious Lily zeep bevat geitenmelk om de huid te kalmeren (bij een zeer gevoelige huid) en is daarmee dus niet vegan. 

Tot slot

Met dit artikel hopen we je voldoende inzicht gegeven te hebben in de ingrediënten van onze QualooBars zepen. We zijn hier graag open en transparant over. Kort samengevat kunnen we onze zepen als volgt beschrijven:

 1. De Salty QualooBars zijn 100% natuurlijk. Ze bevatten alleen natuurlijke ingrediënten en etherische olie voor de geur.
 2. De Luscious en Robust QualooBars zijn voor 97% natuurlijk, ze bevatten 3% synthetische ingrediënten voor de geur.
 3. Alle zepen zijn vegan (veganistisch), op de Luscious Lily na. Deze bevat geitenmelk.
Reactie plaatsen