Wasgoed

100% Plasticvrije en duurzame producten 

voor het wassen en drogen

Want ook dat kan milieuvriendelijker en duurzamer! Doe je mee?

Wasruimte, met wasmachine en droger

Samen werken aan minder plastic bij wassen en drogen!

Ook voor het wassen en drogen gebruiken we regelmatig producten die (micro)plastics bevatten. Denk maar eens aan zeep, wasmiddel, wasverzachter en andere schoonmaakmiddelen. Ook dit plasticgebruik willen we als team Qualooba graag terugdringen.

Daarom vindt je op deze pagina producten waarmee je jouw plasticgebruik bij het wassen en drogen kunt terugdringen.

Plasticvrij leven, een geschenk aan het milieu

Over ons

Qualooba is een jong familiebedrijf, dat is opgericht door Emma en François Ruiter. 

We hebben ons tot doel gesteld om een 100% plasticvrije, duurzame en milieuvriendelijke lifestyle te realiseren, in ons en jouw huishouden. We doen dit juist voor alledaagse activiteiten in huis, omdat je die vaak doet en daarmee dus de meeste impact hebt op het milieu!

Daarom zijn we continue op zoek naar nieuwe plasticvrije producten voor thuis. We nemen jullie mee op onze zoektocht naar een plasticvrije en duurzame lifestyle. Laten we samen de verantwoordelijkheid oppakken om onze eigen omgeving schoner te maken!

Onze producten voor wassen en drogen:

Eco wasbal, liggend op kleding

Eco wasbal

Wil je ook graag op een natuurlijke en milieuvriendelijke manier wassen? Met deze ecologische wasbal is dat mogelijk.

Met deze wasbal kun je wassen zonder wasmiddel! De bal vervangt 100% traditioneel wasmiddel en reinigt jouw was op een natuurlijke manier. Het wasgoed wordt volledig gereinigd zonder geur- en chemische toevoegingen en is bijzonder huidvriendelijk.

Je kunt de wasbal ongeveer 1.000x gebruiken!

Wollen droogballen, op trui

Wollen droogballen

Deze wollen droogballen zijn het slimme, betaalbare en milieuvriendelijke alteratief voor plastic droogballen en wasverzachter. De droogballen verkorten de droogtijd in de wasdroger tot wel 40% en zorgen dat je wasgoed gladder en zachter wordt. Zo bepaar je veel energie én wasverzachter!

De droogballen zijn gemaakt van 100% natuurlijke schapenwol (biologisch afbreekbaar), zijn hypoallergeen en bevatten geen chemicaliën. Ze zijn geschikt voor alle types wasdrogers.

Mand met stapel wasgoed

Wasparfum

Als je wast op een ecologische manier, zonder wasmiddel, kan het toch fijn zijn om je wasgoed een lekker geurtje te geven. Maar dit natuurlijk wel zo milieuvriendelijk mogelijk.

Daarom hebben we onze eigen wasparfum geintroduceerd, waarmee je je wasgoed heerlijk kunt laten ruiken. De parfum kun je zowel in de wasmachine als de wasdroger gebruiken.