Kijk hier ook eens naar...

 

Kijk hier ook eens naar...

Er zijn heel veel websites, blogs etc. waar goede tips gegeven worden hoe je duurzaam en milieubewust kunt leven.

Regelmatig komen wij sites tegen waarvan we van mening zijn dat het interessant is. En als het interessant is voor ons, is het dat vast ook voor jullie. Daarom willen we deze sites met nuttige informatie met jullie delen!

Op deze pagina vind je diverse links naar deze, volgens ons, interessante sites. Heb je zelf ook een tip? Laat het ons dan weten.

52 weken duurzaam, 

we gaan het gewoon doen!

Er is een heel mooi initiatief, te weten '52wekenduurzaam'. Zij nodigen je uit om je eigen leven stap voor stap duurzamer te maken. Een jaar lang ontvang je iedere week een kleine verrassende en duurzame stap. Om te zien of het bij je past. Word je er gelukkig van, dan hou je het vol. Zo niet, dan skip je het. Uitdagend, leuk, leerzaam en gratis.

Alternatieven voor zuivel, kaas en eieren?

Velen van ons gebruiken zuivelproducten. Ook hiervoor zijn plantaardige alternatieven beschikbaar, die ook minder belastend zijn voor het milieu. We zeggen niet dat je direct alle zuivelproducten moet afzweren, maar het is wel goed om hier eens meer over te lezen. 

Sneakers van gerecycled materiaal!

Tegenwoordig zijn er sneakers te koop die gemaakt zijn van 40-80% gerecycled materiaal. Een goed initiatief, denken wij. Mocht je op sneakers lopen, dan iis het wellicht interessant om nader te bekijken.

Deze schoenen worden aangeboden door Greyder, een Nederlands bedrijf.

Sportkleding zonder microplastics!

Iron Roots, een jong Nederlands bedrijf, maakt sportshirts die gemaakt zijn van natuurlijke kunstvezels. Deze kunstvezels zijn  gemaakt van houtpulp afkomstig van eucalyptusbomen. Ze bevatten dan ook geen microplastics, dit in tegenstelling tot veel andere sportkleding. 

Dit jaar wil Iron Roots ook sportshorts gaan toevoegen. Mocht je veel sporten, dan zijn deze shirts wellicht een optie. Druk op de knop om er een review van te lezen.

arrow_drop_up arrow_drop_down