Energie besparen én de wasverzachter de deur uit!
17 maart 2023 

Energie besparen én de wasverzachter de deur uit!

Er waren eens ecologische droogballen…

In onze laatste blog over de ecologische wasbal vertelden we je hoe een klant over dit product zei: ‘U weet het mooi te vertellen, maar het klinkt als een sprookje!”. In die blog legden we uit dat onze wasballen mooier zijn dan een sprookje, want ze werken echt! En nu maken we het nóg mooier. 

Sinds kort hebben we namelijk ook wollen droogballen in ons assortiment. Hiermee kun je, naast duurzaam wassen, nu ook duurzamer drogen. En geloof ons, je was wordt er alleen maar beter van!

Maar hoe werkt dat dan?

Het is enorm simpel: je vult gewoon je droogtrommel met je schone en net gewassen wasgoed, zoals je gewend bent, en voegt de vier schapenwollen droogballen toe. Je kies het gebruikelijke programma en start je wasdroger.

Je zult merken dat je was een stuk sneller droog is. De wollen ballen nemen namelijk vocht op uit het wasgoed en omdat de ballen ervoor zorgen dat de lucht beter kan circuleren, is de was sneller droog en verkort je de droogtijd tot maximaal 40%. Zo bespaar je veel energie!

Maar een wasdroger is toch niet zo duurzaam?

Natuurlijk is het milieuvriendelijker om de was buiten te drogen aan de lijn, of binnen aan een wasrek. Echter, als je een gezin hebt met kinderen, dan zijn de waslijn en droogrek snel vol. En waar laat je dan de volgende lading was? In de winter en met slecht weer is het nog lastiger je was snel droog te krijgen.

Daarom is voor veel mensen een wasdroger toch een heel noodzakelijke uitvinding. Het nadeel van die toch wel handige wasdroger is dat deze veel energie gebruikt. Door nu onze droogballen te gebruiken, gemaakt van 100% schapenwol, bespaar je tot 40% energie en wordt het drogen van de was een stuk duurzamer. Bijkomend voordeel is dat je wasgoed ook nog eens veel zachter wordt…

Jouw fles wasverzachter kan de deur uit!

Wasverzachter gebruik je uiteraard al in de wasmachine en niet tijdens het drogen. Het lijkt dan ook gek dat je door het gebruik van drogerballen geen wasverzachter meer nodig hebt. Toch is het zo! Hoe het werkt?

De ballen draaien rond in de wasdroger en maken zo je kleding losser. Door het gebruik van de droogballen kan de lucht in de droger beter circuleren, wat leidt tot een gladdere stofvezel van een grote verscheidenheid aan kledingstukken. Daarnaast roteert de was bij gebruik van de droogballen aanzienlijk meer en zijn de afzonderlijke wasdelen constant van elkaar gescheiden. Daardoor wordt de was zachter en soepeler. Daardoor heb je tijdens het wassen geen wasverzachter meer nodig.

Hoe vaak kun je de droogballen gebruiken?

Je kunt de droogballen tot wel 1.000x gebruiken. Onze ervaring is dat de droogballen droog uit de machine komen. Mochten ze nu toch nog iets vochtig zijn, bewaar ze dan op een droge plaats zodat ze volledig kunnen drogen. Op deze manier kunnen ze bij de volgende droogbeurt weer maximaal vocht opnemen.

Waar wacht jij nog op?

Deze droogballen zijn de ultieme uitvinding voor het verminderen van je energieverbruik als het gaat om wasdrogen. Ze zijn ecologisch, hypoallergeen, geschikt voor elke soort was en elk type wasdroger en je bespaart veel geld! Moeten we je nog verder overtuigen?

Met deze droogballen kan een kind de was drogen! 😉 

Reactie plaatsen