Geen wasmiddel gebruiken en toch een schone was?
24 februari 2023 

Geen wasmiddel gebruiken en toch een schone was?

Er was eens een ecologische wasbal…

Tijdens de Christmas Fair in Vorden van afgelopen december raakten we in gesprek met een potentiële klant over één van onze nieuwe producten, namelijk de eco wasbal. We legden haar de werking van deze wasbal uit waarbij de dame reageerde met ‘U weet het mooi te vertellen, maar het klinkt als een sprookje!'.

Als we heel eerlijk zijn, dan moeten we toegeven dat het ook als een sprookje klinkt. Maar het is eigenlijk nog mooier dan een sprookje want het is echt waar! Met onze eco wasbal kun je wassen zonder wasmiddel! Deze bal vervangt traditioneel wasmiddel voor 100% en reinigt jouw wasgoed op een natuurlijke manier. Het wordt volledig gereinigd zonder geur- en chemische toevoegingen en is bijzonder huidvriendelijk.

Maar hoe werkt dat dan?

Op onze socials plaatsten we een Reel waarin we uitlegden hoe je deze bal kan gebruiken. Maar natuurlijk leggen we het je ook graag uit in deze blog.

Je vult gewoon je wasmachine met wasgoed, zoals je gewend bent, en voegt de eco wasbal toe. Wasmiddel toevoegen is niet nodig! Je kies het gebruikelijke programma en start je machine.

De wasbal bevat vier soorten mineralen en twee magneetjes. Zodra deze in contact komen met het water, zorgen ze er samen voor dat de pH-waarde van het water verhoogd wordt waardoor het vuil gemakkelijker uit kleding kan worden verwijderd.

Dankzij de antibacteriële werking is 30 ° Celsius voldoende, maar hogere temperaturen zijn geen probleem voor deze bal. De bal is geschikt voor alle soorten textiel, of het nu gaat om gekookt, wit of verzorgend wasgoed, van 20° C tot 95° C.

Het wasgoed komt neutraal ruikend uit je wasmachine, omdat de eco bal geen geurmiddelen e.d. bevat. Mocht je toch wasverzachter willen toevoegen, vanwege de lekkere geur, dan is dat geen probleem!

Waarom zou ik deze wasbal moeten gebruiken?

Net als gewone zepen, shampoo en conditioners bevatten traditionele wasmiddelen ook stoffen die niet goed zijn voor milieu. Denk maar aan (micro)plastics en sulfaten. Ze zorgen voor een schone was, maar vervuilen onze leefomgeving. Ook op dit vlak is dus winst te behalen! Daar komt nog bij dat een vloeibaar wasmiddel voor een behoorlijk deel uit water bestaat.

Gelukkig zijn er nu ook duurzame alternatieven beschikbaar! Wellicht heb je al wel eens iets gehoord of gelezen over wasstrips. Dit zijn velletjes wasmiddel die oplossen in water. Deze manier van wassen in, in onze optiek, nogal prijzig. Een wasbeurt kost hiermee tussen de 20 en 60 eurocent, afhankelijk van het merk.

Onze ecologische wasbal is een duurzaam alternatief waarbij je dus helemaal geen wasmiddel meer nodig hebt. Schoner en duurzamer kan het niet. Zo doe je het milieu een groot plezier! En omdat je geen wasmiddel meer hoeft te kopen, bespaar je ook nog eens geld.

Geld besparen? Hoe dan?

Onze wasbal kun je maximaal 1.000x gebruiken, daarna zijn de mineralen uitgewerkt. Als je ervan uitgaat dat een wasbeurt met traditioneel wasmiddel van een huismerk (Lidl of AH) gemiddeld 13 cent per wasbeurt kost, dan bespaar je tijdens de levensduur van een wasbal dus 1.000 x 0,13 = €130,-. Trek daar de aanschafprijs van deze wasbal (€15,95) vanaf, dan houd je dus ruim 110 euro over!

Een wasbeurt met onze eco wasbal kost je €0,016 (1,6 eurocent). Dus, wanneer maak jij de overstap naar duurzaam, schoon én goedkoper wassen?

But wait, there is even more…

Deze blog ging over duurzamer en goedkoper wassen. Heb je nu thuis een wasdroger? Houd dan onze socials in de gaten. Onze volgende blog gaat over duurzamer en goedkoper drogen van je wasgoed!

Reactie plaatsen