De do's en don'ts van wasparfum
15 april 2024 

De do's en don'ts van wasparfum

Hoe doe je dat nou? Wassen en drogen met wasparfum?

We zijn altijd op zoek naar manieren om ons wasgoed niet alleen schoon te maken maar ook heerlijk te laten ruiken. En dan het liefste op een natuurlijk manier! Een relatief nieuwe speler op dit gebied is wasparfum. Maar wist je dat je wasparfum nog beter kunt benutten wanneer je het combineert met wasballen en/of drogerballen? In deze blog duiken we dieper in op de voordelen en technieken van het gebruik van wasparfum in combinatie met deze handige ballen. Ontdek hoe je jouw wasgoed niet alleen onweerstaanbaar schoon maar ook subtiel geparfumeerd krijgt, terwijl je tegelijkertijd milieubewust bezig bent. Laten we eens kijken naar hoe je het meeste uit jouw wasroutine kunt halen met deze slimme combinatie!


Wasbal met Fresh Linen wasparfum

Wassen zonder wasmiddel met onze eco-wasbal!

Het klinkt als een sprookje, daar zijn we ons van bewust, maar dit kan echt! Door de mineralen en de magneetjes in de wasbal wordt jouw wasgoed perfect schoon! Echt hardnekkige vlekken moet je even voorbehandelen, zoals je met traditioneel wasmiddel ook zou doen. De wasbal voegt geen geurtje toe aan het wasgoed, het komt neutraal ruikend uit de machine.

Na de introductie van de eco-wasbal vroegen veel klanten ons hoe ze toch een lekker geurtje kunnen toevoegen aan bijvoorbeeld hun beddengoed en/of handdoeken. Hier komt de wasparfum in beeld. Door één van onze zes geuren wasparfum toe te voegen tijdens het wassen, komt je wasgoed schoon en heerlijk ruikend uit je wasmachine.

Hoe gebruik je de wasparfum dan in combinatie met de eco-wasbal?

Heel eenvoudig! Stop de wasbal in de trommel met je wasgoed en druppel daarna 5-10 druppels wasparfum in het wasverzachterbakje van de wasmachine. Tijdens de laatste spoelbeurt zal de machine het wasparfum dan toevoegen en krijg je de heerlijke geur. Ons advies is om met 5 druppeltjes te beginnen en indien gewenst, de dosering langzaam te verhogen.

Drogerballen met Fresh Linen wasparfum

Wat doen drogerballen dan voor je wasgoed?

De wollen drogerballen gebruik je in je wasdroger. Ze zorgen ervoor dat je was 30-35% sneller droog is doordat ze tussen de kleding gaan zitten en de hete lucht beter verspreiden. Ook nemen de ballen het eerste vocht op in de droger waardoor de was nóg eerder droog is. Daarnaast zorgen de ballen er ook voor dat je wasgoed zachter aanvoelt en minder kreukt, wie wil dat nou niet?! En omdat je wasgoed sneller droog is, bespaar je ook nog eens 30-35% energie!

Kan ik wasparfum ook in de wasdroger gebruiken?

Dat klinkt misschien een beetje gek maar dit kan zeker! Doe simpelweg 3-5 druppels wasparfum op één drogerbal en gooi deze bij de andere drogerballen en het natte wasgoed in de wasdroger. Doordat de warme lucht van de droger het wasparfum langzaam laat verdampen heb je minder parfum nodig dan in de wasmachine. Daarmee is het gebruik van wasparfum in de wasdroger ook nog eens een economischer oplossing😉.

De flesjes met wasparfum zijn wel klein, hoe lang doe ik er mee?

Veel van onze klanten kennen de grote flessen wasparfum die te koop zijn. Bij deze parfums moet je vaak tot wel 15 milliliter wasparfum per wasbeurt gebruiken. Onze flesjes wasparfum bevatten “slechts” 10 of 20 milliliter parfum. Daarom krijgen we vaak de vraag hoelang je met een flesje van onze wasparfum kunt doen. Dit hebben we natuurlijk voor je uitgezocht!

Zoals we hierboven al beschreven hebben, heb je maar een paar druppeltjes olie nodig per wasbeurt of droogbeurt. Dit omdat de olie heel geconcentreerd is. Als we uitgaan van een flesje van 20ml, dan haal je hier ongeveer 545 druppels uit. Hiermee kun je dan:

  • tussen de 54x (bij 10 druppels per wasbeurt) en 110x (bij 5 druppels) wassen, in combinatie met de eco-wasbal. OF
  • tussen de 110x (bij 5 druppels per droogbeurt) en 180x (bij 3 druppels) drogen, in combinatie met de drogerballen.

Zo’n heel klein flesje wasparfum gaat dus heel lang mee en is dus goed voor de portemonnee en het milieu!

Tenslotte

Door wasparfum te gebruiken in combinatie met een wasbal of drogerballen, verander je je wasroutine in een heerlijk ruikende ervaring. Niet alleen wordt je wasgoed grondig gereinigd maar het krijgt ook een heerlijke geur die blijft hangen.

Bovendien bespaar je op wasmiddel- en wasverzachterkosten (deze heb je niet meer nodig) en draag je bij aan een duurzamere levensstijl door minder chemische stoffen te gebruiken. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag met wasparfum en ontdek zelf de voordelen van deze slimme combinatie voor een wasgoed dat niet alleen schoon is, maar ook heerlijk ruikt!

Reactie plaatsen