Zomerse recepten - Mocktails met een duurzame twist
10 augustus 2023 

Zomerse recepten - Mocktails met een duurzame twist

In de zomer ben je veelal op zoek naar verkoeling. Je drinkt veel water, neemt een duik in een zwembad of zit lekker onder een parasol. Wat is nou lekkerder dan een heerlijk verkoelend drankje tijdens dit warme weer? Want laten we eerlijk wezen, soms wil je even iets anders dan water. 

Nu hebben we laatst een heerlijk drankje gemaakt welke we graag met je willen delen. Supermakkelijk te maken en perfect voor de zomerse middagen in de warme zon. Het recept is ook makkelijk aan te passen, je kunt het bijvoorbeeld ook mango, aardbeien of bosbessen toevoegen. Kies simpelweg wat jij het lekkerste vindt en zo kun je eindeloos variëren. 

Wat heb je nodig (voor 4 mocktails)?

  • 15 muntblaadjes
  • 4 eetlepels vers limoensap (en een schijfje voor de versiering)
  • 2 eetlepels citroensiroop (limonade)
  • Gingerale of bruiswater
  • IJsblokjes

Hoe bereid je deze mocktail?

Net zoals de ijskoffie die we vorige week deelden (link) is deze mocktail enorm makkelijk te bereiden.
Kneus de muntblaadjes en doe ze in een shaker. Voeg hier het limoensap en de siroop met de ijsblokjes aan toe en schud dit goed door. Verdeel dit over vier lange glazen.

Giet hier dan de gingerale of het bruiswater bij en roer dit nog even door. Hierna maak je het af met een muntblaadje en een plakje limoen. 

Zoals we hierboven al zeiden kun je er allerlei soorten fruit aan toevoegen, probeer het bijvoorbeeld een keer met mango. Ook zo’n top combinatie voor de zomer!

Tip: hou jij er ook van om je mocktails met een rietje te drinken? Kies dan voor een herbruikbare optie, zoals bamboe of glas. Ideaal voor gebruik thuis en een duurzaam alternatief op de welbekenden (of beruchte 😉) papieren rietjes. 

Reactie plaatsen