Zomerse recepten - Ice coffee
10 juli 2023 

Zomerse recepten - Ice coffee

Zin in koffie maar niet in een warm drankje? Dit is helemaal begrijpelijk, helemaal tijdens de warme zomerdagen. Een koude ijskoffie is dan echt een uitkomst, toch de smaak van koffie maar heerlijk koud en fris, én helemaal niet moeilijk om te maken! Wij leggen het je uit in deze blog. 

Wat heb je nodig?

  1. (sterke) koffie naar jouw smaak, ongeveer 120 ml
  2. 120 ml (plantaardige)melk
  3. Suiker/zoetstof, zoveel als je zelf lekker vindt
  4. IJsblokjes

Tip: een hazelnoot of karamel siroop geeft net een ander smaakje aan je koffie

Hoe maak je zo'n heerlijke ijskoffie?

Het is heel simpel! Mix de ingrediënten, roer het door elkaar en tada, je hebt ijskoffie zonder veel geld kwijt te zijn bij een dure koffietent.

Je kunt talloze varianten maken door jouw favoriete smaakje toe te voegen. Zo kun je met een schepje honing, kaneelpoeder of vanille(essence) een compleet andere smaak geven aan jouw ijskoffie. Of kies voor een siroop in de koffie. Bij de meeste supermarkten kun je deze siropen vinden met bijvoorbeeld een hazelnoot of karamel smaakje. Een heerlijke toevoeging! 

Dus, maak jij deze zomer ook jouw eigen ijskoffie? Mocht je dit doen na het lezen van dit recept, tag ons dan vooral op social media. Dit vinden we erg leuk om te zien! 

Tip: hou jij er ook van om je ijskoffie met een rietje te drinken? Kies dan voor een herbruikbare optie, zoals bamboe of glas. Ideaal voor gebruik thuis en een duurzaam alternatief op de welbekenden (of beruchte 😉) papieren rietjes. 

Reactie plaatsen