Zomerse recepten - Caprese taartje
31 augustus 2023 

Zomerse recepten - Caprese taartje

Bijna iedereen kent het wel, caprese. Een heerlijke combinatie van zachte mozzarella met frisse tomaten, heerlijk met een zelfgemaakte pesto of een balsamico crème. Het meest makkelijke maar toch heerlijke voorgerechtje dat er is. Eenvoudig van te voren te bereiden zodat ook jij van het etentje kan genieten. Maar ook lekker, fris en voedzaam. Precies daarom is deze ook deel van onze serie Zomerse Recepten. We hebben er een kleine twist aan gegeven zodat je jouw gasten toch net even verrast. 

Lees snel verder om te zien hoe je deze caprese taartjes bereid. 

Wat heb je nodig (voor 4 personen)?

 • 4 tomaten
 • 2 bolletjes mozzarella
 • 2 avocado’s 
 • 30 gr basilicum
 • 1 teentje knoflook
 • Handje pijnboompitjes
 • Extra vergine olijfolie
 • Peper & zout naar smaak
 • Steekringen van +- 5 cm of een breed whiskyglas 

Hoe bereid je deze torentjes?

Bereid eerst een aantal zaken voor, voordat je de torentjes gaat bouwen: 

 1. Eerst bereid je de pesto door de basilicum, de knoflook en een snuf zeezout in de keukenmachine te blenden met ongeveer 1 eetlepel olijfolie. Laat de machine draaien totdat de basilicum klein is en schenk er olie bij totdat je een smeuïg sausje krijgt. Breng dit op smaak met peper en zout. 
 2. Snijd de tomaten en de avocado’s in kleine blokjes en snijd de mozzarella in plakjes.
 3. Toast de pijnboompitjes door deze in een droge pan zachtjes te bakken tot ze bruin zijn.

Dan is het tijd om de torentjes te bouwen. Dat doe je als volgt: 

 1. Zet de steekring op het bord en schep daar ongeveer 2 eetlepels tomatenblokjes in. Druk het goed aan met de achterkant van de lepel. Breng dit eventueel nog op smaak met peper en zout. 
 2. Doe hierna de avocado in de steekring, net zoveel totdat je een mooie laag hebt die de tomaat helemaal bedekt. Breng dit ook eventueel op smaak met peper en zout. 
 3. Hierna leg je er de schijfjes mozzarella op zodat je geen avocado meer ziet. Breng ook dit weer op smaak met zout en peper.

Haal dan voorzichtig de steekring van de taartjes af, lepel de basilicumdressing er overheen en garneer de taartjes met de pijnboompitjes en een blaadje basilicum.

Tip: heb je geen steekringen maar wel brede whiskyglazen, volg dan dezelfde stappen maar doe het in de glazen in plaats van in de ring, net zoals op de foto. Net zo lekker maar net even praktischer.

 

Reactie plaatsen