Qualooba cadeaukaart, zelfs de verpakking is een kadootje!
14 februari 2021 
in Overig

Qualooba cadeaukaart, zelfs de verpakking is een kadootje!

Een duurzame cadeaukaart, kan dat?

We wilden graag een cadeaukaart introduceren, maar hoe doe je dat dan?

Vaak zijn cadeaukaarten van plastic, dat is voor ons natuurlijk uit den boze. Een electronische kaart, via email, is natuurlijk ook mogelijk, maar dat geeft niet zo lekker weg! Op zoek naar alternatieven, ook voor een verpakking, merkten we dat het heel makkelijk is om iets te vinden, maar dat het dan vaak milieu-onvriendelijk is. Een milieuvriendelijk en duurzaam alternatief dat ook nog goed smoelt is dan lastiger te vinden. Dat vraagt creativiteit.

En gelukkig werden we creatief en hebben we, denken wij, een heel leuke oplossing gevonden!

Ja, het kan!

We verpakken onze cadeaukaart in een envelop van rijstpapier. Dit papier bevat vergeet-me-niet zaden en kan na gebruik in de aarde worden gestopt. Eerst even natmaken en dan in de aarde stoppen. Daarna wordt je geduld op de proef gesteld en moet je wachten tot de vergeet-me-nietjes opkomen.

Zo leveren we een milieuvriendelijke en leuke cadeaukaart, leuk om cadeau te geven. We geven je hiermee 4 duurzame redenen om de kaart aan te schaffen:

  • de kaart zelf is gemaakt van papier. Na gebruik doe je deze bij het oud papier zodat deze wordt gerecycled.
  • de ontvanger besteedt de kaart aan milieuvriendelijke en plastic-vrije producten.
  • de envelop is volledig biologisch afbreekbaar.
  • je plant er leuke bloemen mee, waar je nog lang van kunt genieten. Goed voor de natuur en insecten zijn er zeker blij mee.

Ofwel, een mooi en duurzaam kado om weg te geven. Je geeft dus eigenlijk 2 kadootjes, de kaart en de bloemen. De ontvanger denkt nog eens aan jou en aan Qualooba.

Reactie plaatsen