Pasta rietjes in verschillende kleuren

Plasticvrije rietjes voor de horeca

100% rietje, 0% plastic

Drankjes met pasta rietjes

Samen werken we aan minder plastic in de horeca!

Ook in de horeca gebruiken we nog graag rietjes. Plastic rietjes mogen niet meer verkocht worden, maar bestaande voorraden mogen worden opgemaakt. Maar wat als deze plastic rietjes echt op zijn? Wat zijn dan de alternatieven?

Op deze pagina vind je goede en duurzame alternatieven voor de traditionele plastic rietjes. Zo werken we samen om de hoeveelheid plastic in de horeca te verminderen!

Plasticvrij leven, een geschenk aan het milieu

Over ons

Qualooba is een jong familiebedrijf, dat is opgericht door David, Emma en François Ruiter. 

We hebben ons tot doel gesteld om een 100% plasticvrije, duurzame en milieuvriendelijke lifestyle te realiseren, in jouw en ons huishouden. We doen dit juist voor alledaagse activiteiten in huis, omdat je die vaak doet en daarmee dus de meeste impact hebt op het milieu! Daarnaast zijn onze producten ook goed toepasbaar in de horeca.

Daarom zijn we continue op zoek naar nieuwe plasticvrije producten. We nemen jullie mee op onze zoektocht naar een plasticvrije en duurzame lifestyle. Laten we samen de verantwoordelijkheid oppakken om onze eigen omgeving schoner te maken!

Onze milieuvriendelijke en duurzame alternatieven
voor plastic rietjes:

Pasta rietjes in verschillende klieuren - close-up

Pasta rietjes, voor éénmalig gebruik

Wellicht heb je al wel eens papieren rietjes gebruikt in een koud drankje. Dan ben je waarschijnlijk net als ons tot de conclusie gekomen dat dit geen groot succes is. Ze worden snel zacht, vallen soms uit elkaar en plakken aan je lippen...

Er is nu een goed alternatief voor eenmalig gebruik! Vanuit Italië hebben we pasta rietjes meegenomen. Ze zijn, zoals het woord al zegt, gemaakt van pasta van 100% maismeel. Meel en water, puur natuur! 

In koude dranken blijft een pastarietje ongeveer 1 uur hard, je hoeft je drankje dus niet snel op te drinken. Ook plakken de rietjes niet aan je lippen. 

De rietjes zijn 100% glutenvrij, dus geen angst voor allergische reacties!

Na gebruik gooi je ze bij het GFT-afval en worden ze op een natuurlijke manier afgebroken. 

Herbruikbare bamboe rietjes

Herbruikbare bamboe rietjes

Herbruikbare bamboe rietjes, ook een mooi en duurzaam alternatief!

De bamboe rietjes zijn om meerdere redenen duurzaam:

  • Ten eerste zijn ze gemaakt van snelgroeiend bamboe. In de periode dat je een setje rietjes gebruikt, heeft de natuur voldoende tijd om nieuwe rietjes te laten groeien.
  • Bamboe is sterk en duurzaam en gaat dus lang mee.
  • Mocht je ze toch weg willen gooien, dan kunnen ze bij het GFT-afval.


Maar er zijn nog meer voordelen. Bamboe is anti-bacterieel en ook bamboe heeft een prettig mondgevoel, het voelt prettig aan je lippen en tanden. Dit alles maakt bamboe rietjes voor ons ook een goed herbruikbaar alternatief voor plastic rietjes!

Voorzie de rietjes bijvoorbeeld van de naam en/of logo van jouw bedrijf. Na afloop kan de klant het rietje wellicht meenemen naar huis, voor een volgend drankje, en denkt men nog even aan de leuke avond in jouw zaak. 

Mocht je ze zelf willen hergebruiken, dan moet je ze natuurlijk wel goed schoonmaken, bij voorkeur met het bijgeleverde ragertje.

Cocktails met duurzaam rietje

Pasta of bamboe?

Pasta of bamboe, beide varianten zijn toepasbaar in de horeca. Het hangt deels van je voorkeur af, maar er spelen meer zaken mee om te bepalen wat voor jouw zaak de beste oplossing is.


Bamboerietjes hebben één groot nadeel voor de horeca. Herbruikbaarheid betekent dat je ze moet schoonmaken, bij voorkeur met de meegeleverde ragertjes. Goed schoonmaken is belangrijk, denk hierbij bijvoorbeeld ook aan lippenstift die kan achterblijven op de rietjes. De tijd die nodig is voor het goed schoonmaken, samen met de hogere kosten voor het aanschaffen van de herbruikbare rietjes, maakt deze variant in onze optiek minder geschikt voor de horeca.


Wil je voornamelijk gemak en geen tijd besteden aan het schoonmaken van herbruikbare rietjes, dan is ons advies om te kiezen voor pastarietjes voor eenmalig gebruik. Vind je het schoonmaken van herbruikbare rietjes geen issue, of wil je deze rietjes weggeven aan je klanten (met bijv de naam van je zaak erop), dan zou je kunnen kiezen voor bamboerietjes. De keus is aan jou!

Onze producten eerst proberen?

Eerst proberen?

Wil je eerst eens proberen of onze pastarietjes geschikt zijn, of het bij jouw zaak past? Dat is natuurlijk mogelijk.

We hebben testsets met deze rietjes klaarliggen, met onderstaande knop vraag je zo'n gratis setje aan!

Qualooba - maatwerk is onze standaard!

Maatwerk is onze standaard!

We kunnen de plasticvrije rietjes afstemmen op jouw specifieke wensen.
Denk bijvoorbeeld aan de volgende opties:

  • Wil je gebruik gaan maken van de pastarietjes, weet dan dat de rietjes, naast de standaard pasta-kleur, ook in andere kleuren verkrijgbaar zijn.
  • Alle rietjes zijn verkrijgbaar in 2 maten, te weten 17cm (voor grotere glazen) en 13cm (voor bijv. cocktail-glazen). Daarnaast zijn andere maten ook te realiseren. Qua diameter zijn er ook diverse opties. 
  • De herbruikbare bamboe rietjes kunnen worden voorzien van een logo en/of naam van jouw bedrijf. Zo kunnen we de rietjes helemaal bij de stijl en uitstraling van jouw bedrijf laten passen.


Laat ons weten wat je wensen zijn, dan gaan we hierover in gesprek!

Interessant? Neem contact met ons op!

Lijkt het je interessant om plastic rietjes te vervangen door een goed en duurzaam alternatief? Neem dan snel contact met ons op. We komen graag in gesprek om de mogelijkheden voor jouw zaak te bespreken!