Pasta rietjes in verschillende kleuren

Duurzame en eetbare pastarietjes

100% rietje, 0% plastic!

Zeeschildpad met plastic rietje

Wist je dat...

...we in Europa ongeveer 36,4 miljard rietjes per jaar gebruiken? (cijfers van de Plastic Soup Foundation). Echt waar, ruim 36 miljard rietjes, voornamelijk gemaakt van plastic... 

Als je kijkt naar de totale berg plastic afval, dan valt dit qua volume nog mee. Maar die rietjes komen overal terecht, worden opgegeten door dieren, of verwonden dieren. Wellicht heb je het filmpje wel eens gezien waarbij een bioloog een rietje uit de neus van een zeeschilpad moet halen. Vreselijk om naar te kijken, wat ons betreft. Dit is wat er met rietjes kan gebeuren als we ze zomaar achter ons neergooien. Dat mogen we met elkaar toch niet laten gebeuren?

Een heel goed alternatief dat we gevonden hebben, is een 100% plasticvrij, duurzaam en eetbaar rietje. Rietjes gemaakt van pasta! Zo kun je wel een lekker drankje drinken, met rietje, maar produceer je geen plastic afval. Je leest er meer over op deze pagina.

100% Plasticvrij

Deze rietjes zijn gemaakt van 100% maismeel.

100% Vegan

De rietjes zijn gemaakt van puur maismeel en water en bevatten geen genetisch gemanipuleerd materiaal.

Biologisch afbreekbaar

Onze rietjes bestaan uit 100% biologische pasta. Na gebruik gooi je ze in de GFT-bak. 

Stevig

De rietjes blijven ongeveer 1 uur hard in koude drankjes.

Smaakloos

De rietjes geven geen smaak af aan jouw drankje.

Glutenvrij

Onze pasta rietjes zijn glutenvrij en daarmee geschikt voor iedereen.
Pastarietjes zijn gemaakt van 100% maismeel

Waarom pasta?

Voor een duurzaam alternatief voor plastic rietjes hebben we gezocht naar een product dat gemaakt wordt met natuurlijke en duurzame ingrediënten. Pasta is dan een mooie basis, het is niets meer dan meel en water, duurzamer kan het niet.

De gebruikte pasta is gemaakt van maismeel. Het voordeel hiervan is dat er geen tarwe wordt gebruikt dat nodig is voor de voedselindustrie.

Papieren rietjes

Pasta verslaat papier!

Al geruime tijd bestaan er papieren rietjes als alternatief voor plastic. Een lastige eigenschap van papier, in ieder geval voor rietjes, is dat papier vocht opneemt en dan zacht wordt en uit elkaar valt. De industrie lost dit bijvoorbeeld op door een coating van chemicaliën toe te voegen zodat de rietjes langer stevig blijven. Deze coating is echter niet duurzaam en zorgt ervoor dat de rietjes bij het restafval moeten worden weggegooid.

Pasta rietjes hebben hier geen last van; de rietjes blijven ongeveer één uur hard en stevig in koude drankjes en vallen niet uit elkaar. Dit alles zonder chemische toevoegingen. Dit maakt pasta een beter en duurzamer alternatief dan papier!

Onze pasta rietjes in 3 speerpunten:

Pasta rietjes in verschillende klieuren - close-up

100% Plasticvrij!

Deze pastarietjes zijn 100% plasticvrij, want zoals de naam al doet vermoeden, zijn ze gemaakt van pasta (van 100% maismeel). In koude dranken blijft een pastarietje ongeveer 1 uur hard, je hoeft je drankje dus niet snel op te drinken. 

Met deze rietjes, voor éénmalig gebruik, kun je dus in alle rust van een heerlijk drankje genieten, maar produceer je geen plasticafval. Geen rietjes meer die in zee terecht kunnen komen en bijvoorbeeld een zeeschildpad kunnen verwonden.

Kind drinkt met pastarietje

Een prettig mondgevoel

De pastarietjes voelen prettig aan in je mond. Stevig, maar niet te hard en ze blijven niet plakken aan je lippen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld rietjes die gemaakt zijn van papier.

Bijkomend voordeel is ook dat de pastarietjes smaakloos zijn, ze geven geen smaak af aan je drankje. En, ook niet onbelangrijk, het ziet er ook nog eens leuk en feestelijk uit.

Makkelijk te recyclen

Makkelijk te recyclen!

De pasta rietjes zijn bedoeld voor eenmalig gebruik. Na gebruik gooi je ze bij het groente-, fruit- en tuinafval.

Onze producent houdt zich al sinds 1978 bezig met het produceren van 100% biologische producten. Dit maakt dat we 100% biologische pastarietjes kunnen aanbieden. Ze zijn ook nog eens glutenvrij en bevatten geen genetisch gemanipuleerd materiaal.

Mooier en makkelijker wordt het niet!

Dit zeggen anderen over onze pastarietjes:

Review door Frederieke, 

van 26 okt. 2021

Perfect! 

Precies waar ik naar opzoek was. Geven geen smaak mee aan het drinken en worden niet zacht. Ik wilde graag uit rietjes kunnen blijven drinken, 

maar wilde graag wat anders dan plastic. En als ik m'n drinken op heb, kan ik het rietje nog opeten ook.

Review door Fran, 

van 13 april 2022

Fantastisch! 

Wat een fantastisch concept! De rietjes blijven lang genoeg hard en geven geen smaak af. Het is ook nog eens leuk om uit te drinken en aan je vrienden voor te schotelen! :)

Review door Ingrid, 

van 9 april 2022

Ideaal! 

Wat een ideaal gedacht! Die pastarietjes zijn ideaal voor mijn kleinkinderen. Papieren rietjes aangeschaft maar die worden zacht en slippen toe. Pasta blijft hard en de kids zullen ze zekerlijk zo opknabbelen na gebruik.

Review door Lydwien,

van 5 mei 2022

Perfect alternatief plastic rietje

Eindelijk een goed alternatief, geen snel slap karton of papier wat niet smaakt. Het rietje blijft best lang hard, het gaat in het drinken een beetje krom na verloop van tijd. Je kunt er gemakkelijk 2 consumpties mee nuttigen. Ik probeerde het zachte deel er nog af te snijden om te kijken of het dan nog een keer bruikbaar was, maar toen scheurde het rietje in de lengte. De opening is ook precies goed en het ligt goed in de mond, ook zelfs als het randje beetje gerafeld is. Zo fijn om een goed rietje ontdekt te hebben, nu drink ik ook meer op een dag.

Review door Lotte, 

van 18 april 2022

Een milieubewust alternatief

Ontzettend leuk om deze rietjes uit te proberen! Ik ben steeds weer op zoek naar duurzame, milieubewuste alternatieven. Heel goed in gebruik, ook voor jonge kinderen (onder toezicht van een volwassene aangeboden). Ze blijven echt lang hard, wat fijn is bij een maaltijd die niet altijd vlot verloopt. Een goed en leuk alternatief voor de plastic wegwerprietjes!

Review door Jos, 

van 2 mei 2022

Weg met de plastic rietjes! 

Heb de duurzame en eetbare rietjes op school met de kinderen getest. Iedereen was heel enthousiast! Iedereen wilde alles weten van deze geweldige rietjes! Weg met de plastic rietjes! Goed bezig Qualooba!!! Lang leve de duurzame en eetbare rietjes!!!

Review door Elise,

van 5 mei 2022

Pasta rietjes, top idee!

Wat een mooi duurzaam alternatief voor plastic rietjes! De rietjes blijven lang hard en geven geen smaak af. Echt een top idee!

Overtuigd? Bekijk de rietjes in de webshop!