Herbuikbare vershouddeksels

Herbruikbare siliconen vershouddeksels

Het duurzame alternatief voor vershoudfolie!

Herbruikbare siliconen vershouddeksels

Samen werken we plastic de keuken uit!

Onze siliconen deksels kun je keer op keer hergebruiken. De deksels sluiten het voedsel luchtdicht af zodat je het langer kunt bewaren. Ideaal dus voor het bewaren en vers houden van restanten voedsel, dranken en groenten en fruit!

Na gebruik even afwassen (met de hand of in de vaatwasser) en je kunt ze weer hergebruiken! Zo snijdt het mes aan meerdere kanten. Je hebt geen huishoudfolie meer nodig (dat bespaart geld), je gooit geen plastic meer weg (goed voor het milieu) en je kunt voedsel langer bewaren en hoeft dus minder weg te gooien! Ook dat is goed voor het milieu en jouw portemonnee.

Herbuikbare vershouddeksels

Siliconen? Bevatten die geen plastic?

Heel eerlijk? Dat dachten we als team Qualooba eerst wel. Het blijkt dat meer mensen dat denken. 

Maar siliconen worden gemaakt van silicium (kiezel) en zuurstof. Dit samen wordt siliciumoxide, dat vaak kwarts genoemd wordt. Het bevat dus géén plastic, weekmakers, pvc. Het is BPA-vrij!

Het grote voordeel van siliconen is dat het rubberachtig en dus heel flexibel is. Daarnaast gaat het heel lang mee. Het is makkelijk schoon te maken en kan ook tegen hoge temperaturen. Je kunt de deksels dus ook rustig in de vaatwasser of magnetron gebruiken!

Voedsel blijft langer vers!

Doordat de deksel het voedesl luchtdicht afsluiten, blijft het voedsel langer vers. Je hoeft dus minder weg te gooien!

Flexibel!

Het materiaal is heel flexibel. Je kunt ze dus gebruiken op alle maten bakjes, potjes, glazen etc. Met 6 maten deksels is er altijd een deksel dat past!

Snel weer schoon!

Siliconen zijn resistent voor bacterieën en schimmels. Ze zijn makkelijk schoon te maken (met de hand of in de vaatwasser)!

Herbruikbaar!

De siliconen deksels gaan heel lang mee en zijn dus eindeloos opnieuw te gebruiken. Even schoonmaken en klaar is kees!

De deksels zijn plasticvrij!

De deksels zijn gemaakt van siliconen en zijn daarmee volledig plasticvrij. Ze zijn BPA-vrij, PVC-vrij en bevatten geen weekmakers!

Multifunctioneel!

Doordat de deksels gemaakt zijn van siliconen, kunnen ze tegen extreme temperaturen. Vaatwasser, vriezer of magnetron? Het kan allemaal!

Onze vershouddeksels in 3 speerpunten

Siliconen vershouddeksels bieden volop flexibiliteit

Flexibel!

Het mooie aan siliconen deksels is dat ze rekbaar zijn, siliconen zijn bijna onbreekbaar!

Een verpakking siliconen deksels bevat 6 verschillende deksels. Omdat de deksels rekbaar zijn, maakt het niet uit wat voor vorm bakje, blikje, potje of glas je hebt. Of het nu rond, ovaal, vierkant of rechthoekig is, op elk potje past een siliconen dekseltje! 

De verpakking bevat deksels in de formaten van ong. 20cm, 16cm, 14cm, 12cm, 9cm en 7cm.

Reduceer voedselverspilling met herbruikbare vershouddeksels

Duurzaam en milieuvriendelijk!

Siliconen gaan heel lang mee, we noemden het al eerder. Ze bevatten geen plastics of PVC!

Je kunt ze dus elke keer opnieuw gebruiken. Elke keer dat je zo'n vershouddeksel gebruikt, hoef je geen traditioneel vershoudfolie te gebruiken, dat je na gebruik weggooit. Zo helpen we het milieu!

Omdat de deksels het voedsel luchtdicht afsluiten, blijft het langer vers. Je hoeft dus minder eten weg te gooien. Zo reduceer je ook de voedselverspilling. Goed voor het milieu en jouw portemonnee!

Na gebruik hoef je het vershouddeksel alleen maar even af te wassen. Doe dit in een sopje of stop de deksels in de vaatwasser. Even afdrogen en de deksels zijn weer klaar voor gebruik.

Vershouddeksels zijn multifunctioneel

Multifunctioneel!

Het grote voordeel van siliconen is dat dit materiaal bestand is tegen extreme temperaturen. Dit in tegenstelling tot vershoudfolie!

Je kunt de vershouddeksels dus gebruiken in de koelkast, vriezer en/of magnetron. Tevens kun je de deksels gewoon in de vaatwasser stoppen om schoon te maken.

Op deze manier dient gemak de mens, maar zeker ook het milieu!

Dit zeggen anderen over onze vershouddeksels:

Review door Naomi, van 22 maart 2021
Niet-lekkende deksels! Super handig deze deksels! Ik heb zelfs een glas drinken op z’n kop gehouden en het lekt absoluut niet. Je kunt je fruit of kliekjes lekker vers houden en de verschillende maten passen goed op verschillende bakjes, potten en glazen! Aanrader!

Overtuigd? Bestel dan snel jouw set vershoud-deksels!