Set van 6 wollen drogerballen met katoenen zakje

Wollen drogerballen voor de wasdroger

Ze zorgen voor een zachtere was en besparen energie!

Set drogerballen op een wollen trui

Waarom  drogerballen?

De vraag waarom je drogerballen zou moeten gebruiken zorgt voor de vraag waarom je eigenlijk een wasdroger zou moeten gebruiken. Natuurlijk is het milieuvriendelijker om de was buiten te drogen aan de lijn, of binnen aan een wasrek.

Echter, als je een gezin hebt met kinderen, dan zijn de waslijn en droogrek snel vol. En waar laat je dan de volgende lading was? In de winter en met slecht weer is het nog lastiger je was snel droog te krijgen.

Daarom is voor veel mensen een wasdroger toch een heel noodzakelijke uitvinding. Maar ja, een droger gebruikt wel veel energie. Is daar dan iets aan te doen?

Gelukkig kunnen we deze vraag met 'ja' beantwoorden. Er zijn nu drogerballen, gemaakt van 100% schapenwol. Hiermee kun je én energie besparen en heb je geen wasverzachter meer nodig!

Lees er meer over op deze pagina. 

Hoe werkt het?

Stop de 6 drogerballen samen met het natte wasgoed in de droger en start het programma dat je normaal gesproken ook zou gebruiken.

De ballen draaien rond in de wasdroger en maken zo je kleding losser. Door het gebruik van de drogerballen kan de lucht in de droger beter circuleren, wat leidt tot een gladdere stofvezel van een grote verscheidenheid aan kledingstukken. Daarnaast roteert de was bij gebruik van de drogerballen aanzienlijk meer en zijn de afzonderlijke wasdelen constant van elkaar gescheiden. Daardoor wordt de was zachter en soepeler. Hierdoor hoef je geen wasverzachter meer toe te voegen bij het wassen. Ook zal het wasgoed minder kreukelen, dat maakt het strijken van het wasgoed weer makkelijker.

De wollen ballen nemen vocht op uit het wasgoed en omdat de ballen ervoor zorgen dat de lucht beter kan circuleren, is de was sneller droog en verkort je de droogtijd tot maximaal 35%. Zo bespaar je  energie!

Onze ervaring is dat de droogballen ook droog uit de machine komen. Mochten ze nu toch nog iets vochtig zijn, bewaar ze dan op een droge plaats zodat ze volledig kunnen drogen. Op deze manier kunnen ze bij de volgende droogbeurt weer maximaal vocht opnemen.

Een kind kan de was drogen!

Je spaart het milieu!

De drogerballen besparen tot 35% aan energie en zijn daarmee dus goed voor het milieu!

Ze zijn hypoallergeen!

De ballen zijn gemaakt van 100% schapenwol en bevatten geen geurstoffen of toevoegingen en zijn daardoor bijzonder huidvriendelijk!

Ze gaan lang mee!

De wollen drogerballen gaan ongeveer 1.000 droogbeurten mee!  

Geen wasverzachter meer nodig!

Door de werking van de droger-ballen wordt je wasgoed een stuk zachter en soepeler. Wasverzachter is niet meer nodig! 

Geschikt voor alle wasdrogers!

Onze drogerballen voelen zich thuis in alle soorten drogers, ze zijn dus ook geschikt voor jouw droger. 

Tot slot: je bespaart ook nog eens geld!

Als je deze drogerballen 1000x gebruikt bespaar je 1.000 keer tot 35% aan energie. Dus goed voor je portemonnee!

Onze drogerballen in 3 speerpunten

Wasbal voor alle soorten wasgoed

Geschikt voor elke was!

Onze wollen drogerballen zijn echt allemansvrienden:

  • Je kunt deze ballen voor alle soorten kleding, beddengoed en linnengoed gebruiken, ze halen nergens de neus voor op!
  • De wollen ballen zijn geschikt voor alle soorten wasdrogers. Heb je nu een wasdroger met luchtafvoer, een condensdroger of een warmtepompdroger, onze drogerballen doen hun werk.
Hypoallergene droogballen

Hypoallergeen!

De drogerballen zijn gemaakt van 100% natuurlijke schapenwol (en dus biologisch afbreekbaar), zijn hypoallergeen en bevatten geen chemicaliën. Ofwel, zacht en mild voor de huid. 


De wollen ballen verwijderen ook nog statische electriciteit, dat is dus mooi meegenomen.

Duurzaam leven en toch geld besparen!

Je bespaart geld!

Met deze drogerballen bespaar je op drie manieren geld:

  • In de eerste plaats verkorten deze droogballen de droogtijd tot maximaal 35%. Daarmee bespaar je dus energie en met de huidige energieprijzen is dat geen overbodige luxe! En daarnaast is een lager energieverbruik natuurlijk ook goed voor het milieu.
  • Daarnaast heb je geen wasverzachter meer nodig, de droogballen zorgen ervoor dat je was veel zachter en soepeler uit de wasdroger komt. Je hebt dus  je laatste fles wasverzachter gekocht!
  • Tenslotte komt het wasgoed met minder kreukels uit de wasdroger. Dit reduceert de tijd die nodig hebt om het wasgoed te strijken. Hierbij bespaar je dus ook tijd en energie.


Moeten we je nog verder overtuigen? Nee toch?

Dit zeggen anderen  over 

onze wollen drogerballen:

Review door Marieke, 

van 14 augustus 2023

Erg fijn in gebruik!

Ik gebruik de drogerballen al een tijdje. Heel erg fijn in gebruik: de droogtijd word aanzienlijk verkort en geen in elkaar gedraaide was meer. Top!
Review door Lia, 

van 10 juli 2023

Kortere droogtijd!

De droogballen zorgen inderdaad voor een kortere droogtijd. Daarnaast voorkomen ze dat het beddengoed in één rol gaan zitten. Dus een hoop ergernis minder, naast een zuinigere droogtijd.
Review door Nienke, 

van 25 september 2023

Werkt perfect!

De was komt droog en fris uit de trommel. Soms zit het beddengoed nog wel in elkaar gedraaid.

De droogtijd is een stuk korter, dus wel fijn voor de portemonnee!

Overtuigd? Bestel dan snel
jouw wollen drogerballen!