Eco wasbal, liggend op kleding

Ecologische wasbal

Wasmiddelvrij wassen en tóch een schone was!

Eco wasbal

Waarom een eco wasbal?

Net als gewone zepen, shampoo en conditioners bevatten traditionele wasmiddelen ook stoffen die niet goed zijn voor milieu. Denk maar aan (micro)plastics en sulfaten. Ze zorgen voor een schone was, maar vervuilen onze leefomgeving. Ook op dit vlak is dus winst te behalen!


Gelukkig is er ook voor de wasmachine een duurzaam alternatief, namelijk de ecologische wasbol. Meer dan deze wasbol heb je in principe niet nodig voor een schone was. Lees er meer over op deze pagina.

Mineralen

Hoe werkt het?

Je vult gewoon je wasmachine zoals je gewend bent met wasgoed en voegt de eco wasbal toe. Wasmiddel toevoegen is niet nodig! Je kies het gebruikelijke programma en start je machine.

Deze wasbal bevat vier soorten mineralen en twee kleine magneetjes. Zodra deze in contact komen met het water, zorgen ze er samen voor dat de pH-waarde van het water verhoogd wordt waardoor het vuil gemakkelijker uit kleding kan worden verwijderd.

Dankzij de antibacteriële werking is 30 ° Celsius voldoende, maar hogere temperaturen zijn geen probleem voor deze bal. De wasbal is geschikt voor alle soorten textiel, of het nu gaat om gekookt, wit of verzorgend wasgoed, van 20 ° C tot 95 ° C.

Het wasgoed komt neutraal ruikend uit je wasmachine, omdat de eco bal geen geurmiddelen e.d. bevat. Mocht je toch wasverzachter willen toevoegen, vanwege de lekkere geur, dan is dat geen probleem!

Nog een paart tips:

  • Als er flinke vlekken op kleding zitten die je normaal gesproken zou voorbehandelen, geef deze vlekken dan ook nu even een voorbehandeling om het best mogelijke resultaat te bereiken.
  • Leg de wasbal na ongeveer 25 wasbeurten even een poosje in de zon. De warmte en kracht van de zon zorgen ervoor dat de mineralen in de bol weer opladen.


Je spaart het milieu!

De wasbal bevat geen wasmiddelen, geurstoffen of chemische toevoegingen en is daardoor heel duurzaam en milieuvriendelijk!

De bal is hypoallergeen!

De eco bal bevat geen geurstoffen of chemische toevoegingen en is daardoor bijzonder huidvriendelijk!

De bal gaat lang mee!

De mineralen in de wasbal gaan ongeveer 1.000x keer mee! Daarna moet je de bal vervangen. 

De mineralen zijn anti-bacterieel!

De gebruikte mineralen zijn van nature anti-bacterieel. Minder kans op bacteriën dus! Wassen op 30° Celcius is hiermee voldoende. Je bespaart dus ook energie.

Geschikt voor alle temperaturen!

Wassen op 30° Celcius is in principe voldoende, maar de eco wasbal kun je voor wasbeurten op alle temperaturen gebruiken. Gemak dient de mens!

Tot slot: je bespaart ook nog eens geld!

Als je deze wasbal 1000x gebruikt en je gaat uit van 13 cent per wasbeurt (op basis van huismerk wasmiddelen van AH en Lidl), dan bespaar je met deze wasbal dus 130 euro aan wasmiddelen.

Onze eco wasbal in 3 speerpunten

Wasbal voor alle soorten wasgoed

Geschikt voor elke was!

Onze ecologische wasbal is een echte allemansvriend:

  • Je kunt deze bal voor alle soorten kleding, beddengoed en linnengoed gebruiken, hij haalt nergens zijn neus voor op!
  • Gebruik het wasprogramma en temperatuur die je gewend bent te gebruiken. Of het nu 30° of 95° is, alles mag.
Hypoallergeen

Hypoallergeen!

Deze wasbal bevat alleen natuurlijke ingrediënten. Er zijn geen wasmiddelen, geurmiddelen of chemicaliën toegevoeg. Dus ook als je een gevoelige huid hebt, kun je deze eco wasbal gewoon gebruiken. 


De mineralen hebben ook nog eens een anti-bacteriële werking, wat wil je nog meer?

Duurzaam leven en toch geld besparen!

Je bespaart geld!

Met deze wasbal heb je geen wasmiddel meer nodig. Je spaart het milieu en je bespaart ook nog geld. Met deze ecologische wasbal kost een wasbeurt ongeveer 1,6 eurocent!

Probeer dat maar eens te bereiken met een normaal wasmiddel, dat gaat je niet lukken. Je betaalt, op basis van de huismerken van de Lidl en AH als snel 13 eurocent per wasbeurt. Door 1.000 keer met de eco wasbal te wassen, bespaar je dus voor €130,- aan wasmiddelen...

Dus, doe het milieu en jezelf een plezier en bestel snel een eco wasbal!

Dit zeggen anderen 

 over onze eco wasbal:

Review door Iet, van 14 mei 2022
Eindelijk een product gevonden waar ik de was goed mee schoon krijg op lage temperaturen en geen huiduitslag van krijg. In een woord GEWELDIG!!! Blijf het zeker gebruiken.

Overtuigd? Bestel dan snel
jouw ecologische wasbal!