Herbruikbare bamboe rietjes

Herbruikbare bamboe rietjes

Een duurzame vervanging voor plastic rietjes!

Herbruikbare bamboe rietjes, in doosje

Waarom herbruikbare rietjes?

Sinds 2021 is er een verbod in de EU op plastic wegwerpartikelen, zoals bijvoorbeeld rietjes, bestek en wattenstaafjes. Deze artikelen mogen niet meer verkocht worden. Maar wat nu? 

Als je graag rietjes gebruikt, wat kun je dan nog kopen? Met deze vraag worstelden wij als Qualooba ook. Vandaar dat we op zoek zijn gegaan naar een duurzaam alternatief. Na lang zoeken zijn wij uitgekomen op bamboe rietjes. We zijn ervan overtuigd dat dit een goed en duurzaam alternatief is voor plastic rietjes!

Bamboe is een natuurproduct!

Bamboe groeit heel snel, dus in de periode dat jij de rietjes gebruikt zijn er al weer duizenden nieuwe rietjes gegroeid.

Ze gaan lang mee!

Bamboe is een stevig materiaal, het gaat dus heel lang mee. Na gebruik even schoonmaken en opnieuw gebruiken!

Makkelijk recyclebaar!

Mochten de rietjes, na veel gebruik, slecht worden, dan gooi je ze gewoon bij het groente-, fruit- en tuinafval!

Bamboe is anti-bacterieel!

Bamboe is van nature anti-bacterieel. Minder kans op bacterien dus! Schoonmaken met warm water en het bijgeleverde ragertje is voldoende!

Prettig mondgevoel!

In tegenstelling tot glazen of metalen rietjes, voelen de rietjes van bamboe prettig aan, zowel aan je lippen als aan de tanden. Het voelt heel natuurlijk!

Onze herbruikbare rietjes in 3 speerpunten

Bamboe, een snelgroeiend natuurproduct

Bamboe is duurzaam!

Bamboe is een natuurlijk product en het groeit snel! Bamboe kan tot 20cm per dag groeien, dus tegen de tijd dat jij je bamboe rietjes zou willen weggooien, zijn er al weer duizenden nieuwe rietjes aangegroeid. We krijgen het materiaal van de natuur cadeau! 


Daarnaast is bamboe ook erg stevig, dus het gaat ook lang mee. Je hoeft niet elke maand of elk kwartaal nieuwe rietjes te kopen!

Bamboe rietjes geven een prettig mondgevoel

Een prettig mondgevoel!

We zijn allemaal gewend aan de plastic rietjes en weten hoe ze aanvoelen. Bij het zoeken naar een alternatief is dit "mondgevoel" heel belangrijk. Als de rietjes niet prettig aanvoelen, ga je ze dus niet gebruiken!

Naast de bamboe rietjes, waar wij voor hebben gekozen, zijn er nog een paar alternatieven:

  1. Papieren rietjes. Makkelijk in gebruik, maar door het vocht beginnen de rietjes al snel aan je lippen te plakken en wordt het papier zacht. Niet prettig dus.
  2. Glazen rietjes. Makkelijk schoon te maken, gaan ook lang mee, maar ook dit voelt minder prettig aan de tanden. En, glazen rietjes zijn ook nog eens breekbaar.
  3. Metalen rietjes. Gaan heel lang mee, maar onze ervaring is, en dat horen we ook van anderen, dat het tikken van de metalen rietjes tegen de tanden helemaal niet prettig is.


Dit alles maakt dat bamboe rietjes voor ons het enige juiste herbruikbare alternatief is!

Makkelijk te recyclen

Makkelijk te recyclen!

De bamboe rietjes gaan heel lang mee. Maar mocht je ze op een gegeven moment toch willen weggooien, dan kun je ze heel makkelijk recyclen. Je gooit de rietjes gewoon bij het groent-, fruit- en tuinafval! Makkelijker kan het niet.

Voor de al eerder genoemde alternatieven voor bamboe rietjes ligt dit anders. Voor het recyclen van papier, glas en metaal is veel energie nodig. Bij bamboe is dat niet het geval. Aangezien we zuinig moeten zijn op onze grondstoffen, maar ook niet teveel energie moeten gebruiken, is ook op het vlak van recycling bamboe voor team Qualooba de beste oplossing.

Dit zeggen anderen over onze bamboe rietjes:

Review door Bep, van 12 maart 2021
Ik ben zeer tevreden over deze rietjes, ze zijn heel prettig in gebruik!
Review door Marieke, van 12 januari 2021
Bamboe rietjes, eureka!!!
Oordeel van mijn kinderen: perfect!
Oordeel van moeders: Echt top. Makkelijk schoon te maken, en blijven mooi na meerdere keren gebruiken.

Overtuigd? Bestel dan snel jouw set bamboe rietjes!