Duurzame producten voor een plasticvrije keuken

100% Plasticvrije en duurzame
producten voor in de keuken

Want ook in de keuken kan het milieuvriendelijker en duurzamer! Doe je mee?

Herbruikbare bamboe rietjes

Samen werken aan minder plastic in de keuken!

Ook in de keuken gebruiken we regelmatig plastic. Denk maar eens aan plastic rietjes, theezakjes die plastic bevatten, of huishoudfolie. Ook dit plasticgebruik willen we als team Qualooba graag terugdringen.

Daarom vind je op deze pagina producten waarmee je jouw plasticgebruik in de keuken, bij het bereiden, consumeren en bewaren van voedsel kunt terugdringen.

Plasticvrij leven, een geschenk aan het milieu

Over ons

Qualooba is een jong familiebedrijf, dat is opgericht door David, Emma en François Ruiter. 

We hebben ons tot doel gesteld om een 100% plasticvrije, duurzame en milieuvriendelijke lifestyle te realiseren, in ons en jouw huishouden. We doen dit juist voor alledaagse activiteiten in huis, omdat je die vaak doet en daarmee dus de meeste impact hebt op het milieu!

Daarom zijn we continue op zoek naar nieuwe plasticvrije producten voor thuis. We nemen jullie mee op onze zoektocht naar een plasticvrije en duurzame lifestyle. Laten we samen de verantwoordelijkheid oppakken om onze eigen omgeving schoner te maken!

Onze producten voor in de keuken:

Bewegende opvouwbare siliconen fles

Opvouwbare (water)fles

Maak kennis met deze unieke opvouwbare (water)fles. Zo wordt ook het gebruik van een hervulbare fles leuk en hip!

Door het ontwerp in spiraalvorm kan de fles worden "opgevouwen", waardoor deze minder ruimte in beslag neemt. Handig voor thuis, en op het moment dat je de fles onderweg wilt meenemen. Maar ook handiq tijdens verzending omdat de doos daardoor kleiner is en minder ruimte inneemt. Dat helpt weer om de CO2-voetafdruk te verminderen.

Deze fles is 100% plasticvrij (BPA-vrij en natuurlijk niet giftig). Lekker licht en compact en heeft een brede opening zodat je er bijvoorbeeld ook ijsblokjes in kunt stoppen.

Ingeklapt kan de fles 235ml vloeistof bevatten, uitgeklapt 600ml. Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, groen en blauw.

Glazen (water)flessen, in 3 kleuren

Glazen (water)fles

Mooie, strakke en minimalistische glazen drinkflessen, eenvoudiger kunnen we deze flessen niet beschrijven!

Een uitkomst voor als je onderweg bent. Het is dan altijd fijn om een handige en stevige fles bij je te hebben, zodat je geen plastic flesjes meer gebruikt. 

Deze flessen zijn gemaakt van glas en zijn daarmee duurzaam, vrij van chemicaliën, vaatwasser bestendig en geven geen gek smaakje af aan je drinken. Door de siliconen band om de fles (verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs en zwart) is deze makkelijk vast te houden en glijdt de fles niet zomaar uit je handen. De dop is lekbestendig, dus geen ongelukken in je tas 😉 !

De fles kan 500 ml. vloeistof bevatten, is vaatwasmachinebestendig maar mag niet in de oven of magnetron gebruikt worden.

RVS lunchbox, 2-delig

RVS Lunchbox

Deze mooie en duurzame lunchbox, gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, bestaat uit 2 lagen. Deze duurzame bentobox is geschikt voor dagelijks gebruik!

De box bestaat uit 2 containers, die je gemakkelijk op elkaar stapelt en afsluit met een deksel en de veiligheidsclips. Deze clips houden de box perfect in bedwang. Je kunt het bovenste deel van de box ook afzonderlijk gebruiken.

Deze lunchboxes zijn perfect voor het bewaren van voedsel, voor de lunch, maaltijd to go, reizen, kamperen, etc.

De lunchbox is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, is plasticvrij en bevat geen verontreinigende stoffen. Zeer robuust, onbreekbaar, corrosiebestendig en duurzaam.

Pastarietjes, voor eenmalig gebruik

Hippe pastarietjes, voor éénmalig gebruik

Wellicht heb je al wel eens papieren rietjes gebruikt in een koud drankje. Dan ben je waarschijnlijk net als ons tot de conclusie gekomen dat dit geen groot succes is. Ze worden snel zacht en plakken aan je lippen...

Er is nu een goed alternatief! Vanuit Italië hebben we pastarietjes meegenomen. Ze zijn, zoals het woord al zegt, gemaakt van pasta van 100% griesmeel van harde tarwe. 

In koude dranken blijft een pastarietje minimaal 1 uur hard, je hoeft je drankje dus niet snel op te drinken. Ook plakken de rietjes niet aan je lippen. 

Na gebruik zou je de rietjes zelfs kunnen koken, als je dat lekker vindt, en anders gooi je ze bij het GFT-afval en worden ze op een natuurlijke manier afgebroken. 

Herbruikbare bamboe rietjes, in doosje

Herbruikbare bamboe rietjes

Plastic rietjes mogen niet meer. Terecht, ze zijn te slecht voor het milieu! 

Maar zijn er dan herbruikbare alternatieven? Jazeker, bijvoorbeeld rietjes gemaakt van metaal, glas of bamboe. Team Qualooba heeft gekozen voor rietjes van bamboe (en glas). Ze zijn herbruikbaar en voelen prettig aan in je mond en tegen je tanden. Wij zijn erg enthousiast!

Set van 4 glazen rietjes in kartonnen doosje

Herbruikbare glazen rietjes

Naast de duurzame rietjes van bamboe bieden we ook rietjes van glas aan. Ze zijn herbruikbaar en voelen prettig aan in je mond en tegen je tanden. Wij zijn erg enthousiast!

Het glas is helder en stevig, ze worden geleverd met een ragertje om de binnenkant van de rietjes schoon te maken. Ook kun je de rietjes in de vaatwasser stoppen. 

Herbuikbare vershouddeksels

Herbruikbare siliconen vershouddeksels

Het is zo handig, even wat vershoudfolie over (overgebleven) gerechten, omdat je even wilt bewaren. Je herkent dit waarschijnlijk wel! Helaas is dit vershoudfolie meestal van plastic gemaakt. Nadat je het gebruikt hebt, gooi je het weg. En zo creëer je weer plastic-afval.


Gelukkig zijn ook hier oplossingen voor! Kijk eens naar onze herbruikbare siliconen vershouddeksels. Ze zijn rekbaar en passen om veel bakken/potten. Na gebruik was je ze even af en je kunt ze opnieuw gebruiken. Geen afval meer!