Ontmoet het team Qualooba

Duurzaam en groen, eenvoudig te doen!

Emma en François van team Qualooba

Hoe het begon...

In de zomer van 2020, op een warme avond tijdens onze vakantie, zaten we als familie na te tafelen en kwam het gesprek op het milieu en wat wij daar als individu aan zouden kunnen verbeteren. 

We horen allemaal de verhalen en het nieuws over ons plasticverbruik en het plastic dat we in de natuur zien liggen. Denk ook aan de plastic soep in de oceanen en microplastics die we overal terugvinden, zelfs in de gehele voedselketen. Al pratend bedachten we ons dat wij dus ook weer microplastics gegeten hadden...

Dat gaf ons een ongemakkelijk gevoel. De vraag die op tafel kwam was wat wij hier dan als individu en familie aan kunnen doen. De grote problemen kunnen wij niet oplossen, maar op onze eigen vierkante meter kunnen we wel degelijk een bijdrage hebben! 

Zo ontstond het idee om daarmee aan de slag te gaan en hiervoor een bedrijf op te richten. Want als wij een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van het milieu, dan kunnen anderen dat ook. En daar willen wij bij ondersteunen. 

Onze visie

Onze visie

Onze visie, ons grote doel is om een 100% plasticvrije en duurzame lifestyle te creëren bij jou en ons thuis!

Nu zou je kunnen denken: 'waarom dan bij een ieder thuis?' Wij zijn er van overtuigd dat als we thuis beginnen, in het huishouden, we de meeste impact kunnen hebben. We hebben in huis allemaal activiteiten die je elke dag opnieuw uitvoert, vaak meerdere keren per dag. Als je die activiteiten plasticvrij en duurzaam weet te maken, heb je dus elke dag opnieuw impact. Dan produceer je elke dag opnieuw minder afval dat veel (micro)plastics bevat.

En zo helpen we allemaal mee om de hoeveelheid afval te verminderen, zorgen we er samen voor dat er veel minder (micro)plastics in het milieu terechtkomen. Het afval dat we niet produceren hoeven we ook niet op te ruimen!

Onze missie en passie

Onze missie

Onze missie is kort, maar krachtig: Duurzaam en groen, eenvoudig te doen!

Vaak lijkt het ingewikkelder dan het is, duurzaam en milieuvriendelijk leven. Als wij als team Qualooba naar onszelf kijken, dan wisten we vaak niet waar te beginnen, zagen we beren op de weg, dachten we dat het waarschijnlijk heel duur zou zijn, zagen we een suf grijze wollen sokken-imago of durfden we gewoon niet te veranderen. Maar toch bleef het knagen, we wilden toch iets doen.

En dus hebben we de handschoen opgepakt, zijn we aan de slag gegaan. We komen er steeds meer achter dat het helemaal niet moeilijk is! Dat het zelfs hip is, dat je geld kunt besparen. Als je maar left hebt!

We willen jou meenemen in onze zoektocht en onze ervaringen met een ieder delen. Zodat steeds meer mensen tot de conclusie komen dat duurzaam en groen leven eigenlijk heel eenvoudig is.

Wij hebben gemerkt dat het kan! Onze missie is onze passie geworden. Doe je met ons mee?

Onze kernwaarden

Onze kernwaarden

Onze belangrijkste kernwaarden, die beschrijven waar we voor staan, zijn:

  • Betrouwbaarheid. We zijn eerlijk, open en transparant over onze producten. Er zijn geen kleine lettertjes.
  • Kwaliteit. We doen geen consessies op het vlak van onze producten. De producten die we verkopen hebben we zelf getest, zijn van goede kwaliteit en we staan er achter. 
  • Duurzaamheid. We willen de wereld een stukje beter en schoner achterlaten.
  • Passie. We hebben passie voor duurzaamheid en ondernemen. We staan voor wat we doen.
  • Verantwoordelijkheid. We voelen ons verantwoordelijk voor het milieu en pakken die verantwoordelijkheid ook op. Als wij het niet doen, wie doet het dan wel?

Ons team

Emma, van team Qualooba

Emma

Eigenaar en mede-oprichter, houdt zich bezig met sales, marketing
en social media.

François, van team Qualooba

François

Eigenaar en mede-oprichter, houdt zich bezig met sales, productontwikkeling en technische ondersteuning.

Wat anderen over ons zeggen:

Qualooba: doordachte webshop van een leuk merk!

Kennis gemaakt met een doordachte webshop voor een duurzame beautyroutine zonder geitenwollen sokken uitstraling. Ik kan Qualooba alleen maar aanraden, het is een leuk bedrijf!
Review door Janneke van Grinsven, van Jansstories.nl