Wil je ook duurzaam scheren?

Kies dan voor onze Safety Razors!

Ja, ik wil ook duurzaam scheren!

Hip én duurzaam scheren, kan dat?

Als je geen scheerapparaat gebruikt voor het scheren, zul je in de meeste gevallen gebruik maken van scheermesjes. Deze gebruik je een aantal keer en daarna gooi je ze weg. De mesjes werken goed. Op zich niets mis mee, zou je denken.

Echter, als je nagaat over hoeveel mesjes je per jaar gebruikt en dus ook hoeveel mesjes en bijbehorend plastic je per jaar weggooit, dan is dit wellicht toch niet zo’n goed idee… Het is erg zonde om dit plastic steeds maar weg te gooien. Dat moet toch ook anders kunnen, dachten wij.

En ja, het kan anders! Met de Qualooba Safety Razor, gemaakt van metaal en scheerbladen van roestvrijstaal, kun je duurzaam scheren. Hier komt geen plastic meer aan te pas!

Duurzaam!

Een Safety Razor gaat de rest van je leven mee. Het mes is gemaakt van zwaar metaal van hoge kwaliteit.

Goed voor het milieu!

Zowel het scheermes als de scheerbladen zijn plasticvrij! Bij het vervangen van het scheerblad gooi je dus geen plastic meer weg.

De Safety Razor is hip!

Met deze Safety Razor scheer je je op een traditionele manier. Deze manier van scheren is weer helemaal in de mode!

Betere recycling!

Je gooit nu alleen een roestvrij stalen scheerblad weg.  Dit is makkelijk te recyclen (in tegensteling tot de traditionele mesjes met plastic). Vaak worden deze verbrandt!

Een gladder resultaat!

Door het enkelvoudige scheerblad worden de haren efficient afgesneden. Dit resulteert in een gladdere huid!

Geen ingegroeide haren!

Door het enkelvoudige scheerblad worden de haren ook netter afgesneden. Hierdoor groeien de haren niet meer in!

Een unisex scheermes!

De Safety Razor is unisex. Het mes kan door iedereen gebruikt worden, voor alle soorten lichaamsbeharing.

Kies snel de kleur die bij je past en ga aan de slag!

Je bespaart geld!

Last, but not least, bespaar je geld door de Safety Razor te gebruiken. Na aanschaf van het mes, kun je voor ongeveer €25 een heel jaar scheren! 

Over ons

Qualooba heeft zich tot doel gesteld om milieuvriendelijke en plastic-vrije producten aan te bieden voor alledaagse activiteiten in huis. We doen dit juist voor de alledaagse activiteiten, omdat je die vaak doet en daarmee dust de meeste impact heeft op het milieu hebt!

Als Qualooba willen wij een bijdrage leveren aan het verbeteren van het milieu. We willen anderen helpen om ook een bijdrage te kunnen leveren. 

Onze Safety Razors in 4 speerpunten

Gladde en rustige huid!

Traditionele scheermesjes hebben meerdere bladen. Hierdoor worden haren rafelig afgesneden, omdat meerdere scheerbladen de haren behandelen.

De Safety Razor heeft een enkelvoudig scheerblad. Hierdoor worden de haren efficient en netjes afgesneden. Dit heeft een paar voordelen:

1. De huid voelt veel gladder aan.

2. Doordat de haren netter zijn afgesneden, groeien ze niet meer in. 

Bovenstaande voordelen voorkomen huidirritaties, je huid wordt rustiger.

Mocht je ook gebruik maken van onze scheerzeep, dan zal je huid ook nog eens achter aanvoelen. Wat wil een mens nog meer?

Duurzaam en goed voor het milieu!

Traditionele scheermesjes bevatten veel plastic. Dit geldt zowel voor de houder als ook voor de scheerbladen. Het grote nadeel hiervan is dat je, elke keer dat je een mesje vervangt, veel plastic weggooit!

In theorie wordt al het plastic gerecycled. In de praktijk komt hier niet veel van terecht. Omdat de scheermesjes diverse soorten plastic bevatten (die apart verwerkt moeten worden) en het plastic van de scheerbladen gescheiden moeten worden, is dit veel te duurt. Het gevolg is dat veel plastic alsnog wordt verbrandt...

De Safett Razor bestaat alleen uit metaal. Het scheermes gaat de rest van je leven mee! Door zo'n scheermes te gebruiken, gooi je, bij het vervangen van het scheerblad, alleen maar metaal weg. Hier komt geen plastic meer aan te pas. Dit scheerblad kun je netjes laten recyclen. 

Met de Safety Razor gooi je dus geen plastic meer weg. Nooit meer...

Een Safety Razor is hip!

Duurzaam leven hoeft niet oubollig of stoffig te zijn, het kan ook hip!

Met de Safety Razor scheer je je op een traditionele manier. Wellicht net zoals je opa of vader dat al deden. Deze manier van scheren komt weer helemaal in de mode. Je hoort er dus helemaal bij!

Met de Safety Razor bespaar je geld!

Nadat je een Safety Razor hebt aangeschaft, ga je direct geld besparen! Dit omdat de scheerbladen veel goedkoper zijn dan de mesjes van de beroemde en veelgebruikte merken. 

Laat ons dit voorrekenen:

1. Elk scheerblad kun je ongeveer 3-6 keer gebruiken, is onze ervaring.  Laten we, voor de berekening, uitgaan van 3x. Dan zitten we aan de zekere kant.

3. Als je elk scheerblad 3x gebruikt en je scheert je om de dag, dan heb je voor 180x scheren (een heel jaar) dus 60 scheerbladen nodig (180 gedeeld door 3).

4. In elke navulling zitten 5 scheerbladen. Dan heb je, voor een heel jaar, 12 doosjes nodig.

5. Als je 10 navullingen bestelt, doen wij er 2 doosjes gratis bij. Zo heb je 12 doosjes voor €25.

Daarmee kost een heel jaar scheren, nadat je de Safety Razor hebt aangeschaft, nog maar €25. Daar kunnen de bekende merken niet tegen op. Je hebt jouw Safety Razor daarmee binnen een jaar terugverdiend!

De Safety Razors zijn verkrijgbaar in 3 kleuren:

Rose Goud

Mat RVS

Mat zwart

Dit zeggen anderen over onze Safety Razors:

Review door René, 

van 9 januari 2021

Complete scheerset!

Fantastische scheerset, ook zeer modieus en door zijn gewicht goed hanteerbaar. Makkelijk schoon te maken en ook geschikt voor de gevoelige huid!
Review door Astrid, 

van 30 januari 2021

Gladder scheren!

Ook voor dames! Scheert idd veel gladder dan wegwerp-mesjes.
Review door Richard, 

van 25 mei 2021

Van verbruik naar duurzaam!

Na 25 jaar met Gilette en Wilkinson te hebben geschoren, nu de overstap gemaakt naar de milieuvriendelijke Safety Razor met scheerkwast en scheerzeep van Qualooba. Moet eerlijk zeggen dat het prima bevalt, een echte aanrader. Zo draag je tevens een steentje bij aan het verbeteren van het milieu.

Review door Brianne, 

van 18 mei 2021

Top! Ik ben zeer tevreden over deze aankoop. De safety razor is erg makkelijk te gebruiken en geeft veel minder irritatie dan een plastic scheermes. :)

Natuurlijk voorzien we de Safety Razor ook van accessoires!

Wil je een Safety Razor cadeau geven, maar je twijfelt over de kleur?

Denk dan eens aan de Qualooba cadeaukaart!

Overtuigd? Bestel dan vandaag nog!

Nog vragen over onze Safety Razors?

Kijk dan eens op de FAQ-pagina met veelgestelde vragen.

arrow_drop_up arrow_drop_down