4 redenen om bamboe rietjes te gaan gebruiken!

Als team Qualooba zijn we heel blij met bamboe rietjes in ons assortiment. We willen je graag uitleggen waarom we zo enthousiast zijn, hopelijk spreekt jou dit ook aan!

Sinds 2021 is er een verbod in de EU op plastic wegwerpartikelen, zoals bijvoorbeeld rietjes, bestek en wattenstaafjes. Deze artikelen mogen niet meer verkocht worden. Maar wat nu? Als je graag rietjes gebruikt, wat kun je dan nog kopen? Met deze vraag worstelden wij als Qualooba ook. Vandaar dat we op zoek zijn gegaan naar een duurzaam alternatief. Na lang zoeken zijn wij uitgekomen op bamboe rietjes. We zijn ervan overtuigd dat dit een goed en duurzaam alternatief is voor plastic rietjes!

In deze blog leggen we je uit waarom we denken dat dit de beste oplossing is en wat de onderzochte alternatieven waren.

Waarom nu juist rietjes gemaakt van bamboe?

Wij zien de volgende 4 redenen om voor bamboe rietjes te kiezen:

1. Bamboe is een natuurlijk product!
Het groeit snel, dus in de periode dat jij je bamboe rietjes gebruikt, zijn er al weer duizenden nieuwe rietjes gegroeid!

2. Bamboe rietjes gaan lang mee!
Doordat bamboe een stevig materiaal is, dat van natuure anti-bacterieel is en je ook makkelijk schoon kunt houden, gaan ze lang mee. Je kunt ze keer op keer gebruiken!

3. Recyclen is heel gemakkelijk!
Je doet ze gewoon bij het groente-, fruit- en tuinafval.

4. Een prettig mondgevoel!
Onze ervaring is dat bamboe rietjes prettig aanvoelen aan je lippen en tanden. Het voelt heel natuurlijk!

Tot slot

Bovenstaande maakte dat team Qualooba gekozen heeft voor bamboe rietjes! Ze zijn duurzaam, gaan lang mee, makkelijk te recyclen en, ook belangrijk, hebben een prettig mondgevoel! Heb je interesse, kijk dan eens in onze  webshop. Hopelijk wordt jij ook enthousiast!