Eten & Drinken

Wil je ook in de keuken minder plastic gebruiken? Lees snel verder!

Samen werken aan minder plastic in de keuken!

Ook in de keuken gebruiken we regelmatig plastic. Denk maar eens aan plastic rietjes, theezakjes die plastic bevatten, of huishoudfolie. Ook dit plasticgebruik willen we als team Qualooba graag terugdringen.

Daarom vind je op deze pagina producten waarmee je jouw plasticgebruik in de keuken, bij het bereiden, consumeren en bewaren van voedsel kunt terugdringen.

Over ons

Qualooba heeft zich tot doel gesteld om milieuvriendelijke en plastic-vrije producten aan te bieden voor alledaagse activiteiten in huis. We doen dit juist voor de alledaagse activiteiten, omdat je die vaak doet en daarmee dust de meeste impact heeft op het milieu hebt!

Als Qualooba willen wij een bijdrage leveren aan het verbeteren van het milieu. We willen anderen helpen om ook een bijdrage te kunnen leveren. 

Onze producten voor in de keuken:

Trendy pastarietjes

Wellicht heb je al wel eens papieren rietjes gebruikt in een koud drankje. Dan ben je waarschijnlijk net als ons tot de conclusie gekomen dat dit geen groot succes is. Ze worden snel zacht en plakken aan je lippen...

Er is nu een goed alternatief! Vanuit Italië hebben we pastarietjes meegenomen. Ze zijn, zoals het woord al zegt, gemaakt van pasta van 100% griesmeel van harde tarwe. 

In koude dranken blijft een pastarietje minimaal 1 uur hard, je hoeft je drankje dus niet snel op te drinken. Ook plakken de rietjes niet aan je lippen. 

Na gebruik zou je de rietjes zelfs kunnen koken, als je dat lekker vindt, en anders gooi je ze bij het GFT-afval en worden ze op een natuurlijke manier afgebroken. 

Herbruikbare bamboe rietjes

Plastic rietjes mogen niet meer. Terecht, ze zijn te slecht voor het milieu! 

Maar zijn er dan alternatieven? Jazeker, zowel recyclebaar als ook echt duurzaam. Recyclebare rietjes zijn gemaakt van papier of riet. Je gebruikt ze 1 keer en gooit ze dan weg. Recyclebaar en plastic vrij, maar voor ons gevoel toch niet echt duurzaam, gezien het afval dat je hiermee produceert!

Er zijn ook duurzame alternatieve. Rietjes gemaakt van metaal, glas of bamboe. Team Qualooba heeft gekozen voor bamboe rietjes. Ze zijn herbruikbaar en voelen prettig aan in je mond en tegen je tanden. Wij zijn erg enthousiast!

Herbruikbare siliconen vershoud-deksels

Het is zo handig, even wat vershoudfolie over (overgebleven) gerechten, omdat je even wilt bewaren. Je herkent dit waarschijnlijk wel! Helaas is dit vershoudfolie meestal van plastic gemaakt. Nadat je het gebruikt hebt, gooi je het weg. En zo creëer je weer plastic-afval.


Gelukkig zijn ook hier oplossingen voor! Kijk eens naar onze herbruikbare siliconen vershoud-deksels. Ze zijn rekbaar en passen om veel bakken/potten. Na gebruik was je ze even af en je kunt ze opnieuw gebruiken. Geen afval meer!

arrow_drop_up arrow_drop_down